27 Temmuz 2021 tarihinde Antalya’da meydana gelen bir olayda, F.A., arkadan gelen bir otomobilin sürücüsünün korna çalarak kendisine tacizde bulunması üzerine araçtan inerek dur işareti yaptı.
Bu esnada, kırmızı ışıkta durduğu sırada araçtan inen İ.A., F.A’nın kapısını açarak bağırdı ve elindeki armudu ona fırlattı. Olayın ardından taraflar, durumu karakola taşıdı.
YARALAMAYA TEŞEBBÜS İDDİASI
Edinilen bilgilere göre, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, İ.A.’nın “silahla kasten yaralama” suçundan cezalandırılmasını talep etti. Bu talep üzerine, Antalya 3. Asliye Ceza Mahkemesi, İ.A.’nın “silahla basit yaralama” suçundan beraatine karar verdi. Ancak, F.A., bu kararı istinaf mahkemesine taşıdı.
Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin vermiş olduğu kararı bozarak dosyayı tekrar incelemeye aldı.
DOSYA YARGITAY’A GİTTİ
F.A., olayın gidişatı üzerine dosyayı Yargıtay’a taşımaya karar verdi. Yargıtay 1. Ceza Dairesi, armudun saldırı anında doğrudan yaralama aracı olarak kullanılmadığını, ancak bir eşyanın fiilen saldırıda kullanılması durumunda silah kabul edilebileceğini ifade ederek, armudun bu olayda silah olarak değerlendirilmesi gerektiğine hükmetti.