Mesih Gülen, Fetullah Gülen’in kardeşi olarak, ikinci vasiyetin iptali için mahkemeye başvuruda bulundu. Sahte vasiyet belgesi düzenlemekle suçlanan Cevdet Türkyolu, aynı zamanda örgütün mali kaynaklarını tek elde tutmaya çalıştığı iddiaları ile gündeme geldi.
Mesih Gülen, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, abisinin ölümünün ardından ilan edilen iki vasiyetin birbirine zıt olduğunu ve sonradan ortaya çıkan ikinci vasiyet mektubunun sahte olduğunu ileri sürdü. Bu durumu mahkemeye taşıyacağını duyurdu.
Cevdet Türkyolu’nun ortaya koyduğu ikinci vasiyette yer alan telif gelirleri ve harcama alanlarının, Fetullah Gülen’in gerçek tercihleriyle örtüşmediğini savunan Mesih Gülen, bu vasiyetin durdurulması talebiyle Pensilvanya’nın Monroe İlçe Mahkemesi’ne itirazda bulunduklarını açıkladı.
Mesih Gülen, abisinin yabancı dil bilmediğini belirterek, Türkçe aslı bulunmayan vasiyette İngilizce olarak yer alan “Bu vasiyeti beyan eder, yazar ve imzalarım” ifadelerinin Fetullah Gülen’e ait olmadığı görüşünü dile getirdi.
Türkyolu ve Adem Kalaç gibi örgütün üst düzey yöneticilerini hedef alan Mesih Gülen, “50 yıldır saltanat sürenler çekilsin.” şeklinde bir ifade kullandı.
Mahkemede süren tartışmalara rağmen Cevdet Türkyolu’nun sessizliğini koruduğu gözlemlenirken, aynı vasiyette ikinci yetkili olarak yer alan ve Türkyolu ile akrabalık bağı bulunan Adem Kalaç’ın yaptığı açıklamalar, tartışmalara yeni bir boyut kazandırdı.
Kalaç, sosyal medya üzerinden paylaştığı yazılı ve videolu mesajlarda, itiraz edilen vasiyetin zamanında duyurulmaması üzerine “üzüntüden unuttuklarını” öne sürdü.
Cevdet Türkyolu, sahte bir vasiyet belgesi düzenleyerek Fetullah Gülen’in telif gelirlerinin yanı sıra örgütün hesaplarında bulunan “himmet” paralarının yönetimini tekelinde tutmaya çalışmakla itham ediliyor. Fetullah Gülen’in tüm mal varlığını Türkyolu’nun yönettiği iki vakfa devretmesi ise onu örgütün fiili lideri konumuna getiriyor.
Ayrıca, kapatılan Zaman Gazetesi’nde muhabirlik yapan firari Ahmet Dönmez, sosyal medya paylaşımında, Türkyolu’nun vasiyet belgesinde noter olarak yer alan Ahmet İdil’in New Jersey’de, örgütle bağlantılı Ant Kitabevi’nde çalıştığını ortaya koydu. Dönmez, İdil’in, örgüt içerisindeki tanınmış isimlerden Mustafa Özcan’ın emrinde bulunduğunu belirtti.