Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, tv100 kanalında Erdoğan Aktaş’ın sorularını yanıtlayarak önemli konulara değindi.
ÇOCUKLARIN SOSYAL MEDYAYA ERİŞİMİYLE İLGİLİ YASAL DÜZENLEME
Bakan Uraloğlu, çocukların sosyal medya erişimiyle ilgili yasal düzenlemenin aşamalarını paylaşarak, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız, Adalet Bakanlığımız ve İçişleri Bakanlığı ile birlikte çalışıyoruz. Meclisimiz ve komisyonlar ile de işbirliği halindeyiz. Bir aşamaya gelindi ve önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde bu konu ile ilgili düzenlemeler yapılacak” ifadelerini kullandı.
“ROBLOX VE DISCORD İLE İLETİŞİMDEYİZ”
Erdoğan Aktaş’ın “Roblox ve Discord’ta yasak kalkıyor mu?” sorusuna Uraloğlu, “Aslında her iki platformla iletişim halindeyiz. Kapatma işlemleri mahkeme kararlarıyla gerçekleşti. Bu nedenle, kapatılan platformların erişilebilirliğini yeniden sağlamak için mahkeme kararına ihtiyaç var. Türkiye’de temsilcilikleri olmamakla birlikte, düzenlemeleri yapmaya özen gösteriyorlar. Eylemlerini tamamladıklarında, mahkemeye başvurarak açılmaları mümkün olabilir” açıklamasında bulundu.
“GOOGLE TÜRKİYE TARAFINDAN ALINAN BİR KARAR DEĞİL”
Bir diğer soru üzerine Google’ın yaptığı güncellemenin sansür olarak değerlendirildiğini belirten Uraloğlu, “Bu karar, Google global olarak alınmış bir karardır. Türkiye’ye özgü bir durum değil. Rekabet Kurumu bu konu ile ilgileniyor ve biz de durumu izliyoruz” dedi.
“DÜNYA’DA 10’NCU SIRADAYIZ SİBER GÜVENLİK KONUSUNDA”
Siber güvenlik konusuna değinen Uraloğlu, “Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezimiz (USOM) mevcut. Burada büyük siber saldırılarla mücadele ediyoruz ve Türkiye’nin siber güvenliğini sağlıyoruz. Avrupa’da güvenlik endeksi açısından Almanya, Fransa gibi ülkelerin üzerinde olan bir konumdayız. Dünya genelinde de 10. sıradayız” şeklinde bilgi verdi.
‘HALEP VE ŞAM HAVALİMANLARININ HAYATA GEÇİRİLMESİ İÇİN 6 KİŞİLİK EKİP GÖNDERDİK’
Suriye ile ilgili sorulara yanıt veren Uraloğlu, ulaşım açısından şu anda kötü bir durumun söz konusu olduğunu ifade etti ve Halep ile Şam havalimanlarının hayata geçirilmesi için 6 kişilik bir ekip gönderildiğini belirtti. Bu ekip, havalimanları ile ilgili inceleme yaparken radar sistemlerinin olmadığını tespit etti.
TARİHİ HİCAZ DEMİRYOLU ONARILACAK MI?
Hicaz Demiryolu hakkında güncel bir durumu olmadığını belirten Uraloğlu, yolcu ve yük taşımacılığına ilişkin çalışmalara devam edileceğini ifade etti.
“SURİYE HER ANLAMDA İHMAL EDİLMİŞ”
Uraloğlu, Suriye’nin haberleşme alanında yaşadığı zorlukları dile getirerek, “Arkadaşlarımız sahada iletişimde sıkıntı yaşıyor. Suriye her anlamda ihmal edilmiş bir ülke” dedi.
İLK ETAP ŞAM-İSTANBUL SEFERİ
Bakan, Halep ve Şam havalimanları için görevli arkadaşların yollanmasının birkaç gün içinde olabileceğini, ardından demiryolu ve karayolu projelerinin gerçekleştirilmesine devam edeceklerini belirtti.
“SURİYE KALKINMA YOLU’NA DAHİL EDİLMELİ”
Kalkınma yolu ile ilgili sorulara yanıt veren